Det som står nedan är inte alls aktuellt längre, det är från år 2006
 

         Om mig..   

 

Jag som innehar stamnamnet S*Skogsälvans heter Siv Rinderud och bor tillsammans med min man Jörgen i Bollnäs. Vi har tre flickor som nu är vuxna och

flyttat hemifrån och har egna familjer och barn.

Stamnamnet S*Skogsälvan fick jag inregistrerat år 2002.och jag har hittills haft 6 st kullar med sammanlagt 26 kattungar.
 
Hos oss bor 5 st Norska Skogkatter. Det är S*Sannafjället's Ewira och hennes 2 döttrar Tusensköna och Shalimar som är halvsystrar samt Shalimars dotter Lina Lo. 
Sedan 12 november 2006 finns här också  S*Månlyckans Kristall.
 
Här bor också 4st hundar av olika raser samt några höns och en tupp. Sedan år 1990 innehar jag kennelnamnet Tashell's för hunduppfödning och vi har tidigare
haft några valpkullar. År1984 köpte vi vår första hund och den senaste år 2004.
 

    Norsk Skogkatt

Att mitt val av katt blev just Norsk Skogkatt när det var dags att skaffa en ny berodde på att jag ville ha en långhårig katt som påminde mycket om en tidigare
katt som vi varit mycket fästad vid..
Jag tycker att den Norska Skogkatten har ett mycket tilltalande utseende med sin speciella och ofta grymma look. 
Från min sida finns en önskan att kunna föda upp friska och rastypiska skogisar som motsvarar standarden och mycket viktigt är ett bra temperament..
Mina framtida planer är att ha en eller högst två kullar per år så att jag  hinner med att ägna mig åt varje kattunge så att jag därmed hoppas få en social och 
trevlig vuxen katt. Mycket viktigt för mig är att kattungarna kommer till varaktiga och kärleksfulla hem och jag önskar att den blivande kattungeköparen håller  kontakt med mig även efter köpet.
.

Andra djur

Djur har alltid varit ett av mina största intressen och de första åren av mitt liv växte jag upp på en bondgård med alla de sorters djur som brukar finnas där.
Även senare har det alltid funnits djur i min närhet och när våra flickor växte upp visade det sig att de var lika förtjusta i djur som jag så därför har det funnits många olika sorter hemma hos oss som vita möss, guldhamster, marsvin, kaniner, akvariefiskar, fåglar som papegojor, undulater och vaktlar men vi har även haft den tama kråkan Kajsa och duvan Duvis. Jag glömmer heller inte fåret Belinda som trodde hon var en människa och skulle vara med precis överallt även inomhus samt ekorren Spinky som flickorna  hittade som liten föräldralös, blöt och nerkyld. Han saknade dessutom baktassar men han blev ändå en pigg och otroligt vild klättrande ekorre som en gång när vi varit borta hade smitit och gnagt sig in i stoppnimgen av en soffa och där byggt sig ett litet bo.
Han släpptes senare under sommaren i skogen och det var inga problem för honom att klättra uppför ett stort träd och försvinna trots sitt handikap.
..

 Tidigare katter 

Min första egna katt fick jag när jag var 12 år. Det var en söt blåvit hona som fick namnet Tippi och hon följde mig överallt som en liten hund..
Sedan följde andra katter. När min man och jag hade flyttat tillsammans kom han en dag hem med lilla Sussi, en svartvit hona och efter henne flyttade en helgrå hane in som fick heta Murre. 
Tyvärr försvann Murre en dag när han var omkring 8 månader ut genom ett fönster och vi fick aldrig veta vad som hände honom. Vi bodde då i en lägenhet.
Sedan kom i min väg en liten söt långhårig kattunge Tussan som inte kunde vara så gammal säkert bara omkring 7 veckor. Hon fanns hos en ensam gammal farbror som inte skulle behålla  henne så samma dag  fick hon följa med mig hem eftersom jag förstod vilket öde som annars väntade den lilla..
  
Vi hade då redan en katt vid namn Sissi som vår äldsta dotter tagit hem tidigare. Både Tussan och Sissi blev 13 respektive 14 år. Bådas liv slutade med sjukdom. 
Sedan kom Skogisarna in i mitt liv.och det har varit otroligt roligt och jag är tacksam att jag fått  lära känna så många trevliga människor och jag lär mig något nytt
 hela tiden om denna fantastiska ras, den Norska Skogkatten.. . 
 
Avslutningsvis vill jag innerligt tacka dig Anita Östlund S*Sannafjället's som från allra första stund ställt upp med all den hjälp jag behövt och mitt katteri hade aldrig .
varit vad det är i dag utan dig.  Tusen tack Anita!!!
 
                                                          
      Här är jag med Lavendel och hennes matte Eva Jakobsson                                                                             Vårt hus i skogen

                                på utställning i Borlänge  år 2006

 
                     
 

 

                                 

         

             Året är 2003 när jag hälsar på en av mina kattungar                                                       Den här stugan finns också på vår tomt

 

September 2007 

Strax nedanför vårt hus betar kor

 

 
 

Nedan en vacker dikt om älvor av Gustav Fröding 

 

Titania

En klang som av små violiner

går svag som susning i hassel och björk,

och månen på ängarne skiner,

men skogen är midnattsmörk.

Det skymtar, det svävar som böljande hår,

det dansar på yra eteriska tår.

Ti ta! Ti ta! Titania!

Det skymtar som barmar och halsar,

det lyfter på släp som av silke och flor,

det vajar, det viftar och valsar

i nätta bevingade skor.

Vem är det som håller sin vindlätta bal

vid midnattens timme i månsilversal?

Ti ta! Ti ta! Titania!

 

Glöm aldrig att katterna inte är här för att tillfredsställa oss och att det är vårat ansvar att se till att de lever på ett så bra sätt som möjligt.

De har inte kommit till jorden för att ge prestige åt ett katteri, de har kommit till jorden för att leva sina egna liv tillsammans med oss.

De är inte vår egendom utan en gåva vi har fått. Ta hand om den gåvan och missbruka den inte genom att använda den för

 personliga vendettor och kortsiktiga vinningar.